Logo del centre cívic

Tallers Culturals (Medi ambient i ecologia urbana)

Novetat!!
Aprenem a fer sabó
Logo de l'activitat Aprenem a fer sabó

Dimarts de 17.30 a 19

23 de novembre de 2021

Espai: Sala Taller

Professor/a: Zero Waste, BCN

Aprendrem les bases de l’elaboració del sabó amb greix i sossa càustica. Revisarem amb cura totes les precaucions necessàries i prepararem un sabó d’ús cosmètic. També explicarem com fer-lo amb oli de cuina aprofitat, i entendrem la base de la recepta per poder-la adaptar segons el tipus de sabó que vulguem fer.

Caldrà portar un envàs petit per emportar-se una mostra de sabó a casa: servirà un bric de beguda net i esbandit i unes tisores per tallar-lo a la mida al taller. 

Aquest taller té un suplement de 3€ en concepte de material.

Preu: 5,48 € (IVA inclòs)

Dimarts
23/11/2021
Novetat!!
Calculadora energètica: quanta energia utilitzes a casa?
Logo de l'activitat Calculadora energètica: quanta energia utilitzes a casa?

Dimarts de 17.30 a 19

26 d'octubre de 2021

Espai: Sala Taller

Per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica, especialment a la llar, és clau conèixer com i què consumim. Mitjançant la calculadora energètica obtindrem un valor d’energia i de potència estimat, que ens dona una idea de com d’eficients som a casa, sempre amb l’objectiu principal d’estalviar energia i diners. A més, la calculadora energètica farà la comparació amb una llar tipus similar a la teva i facilitarà una sèrie de consells pràctics per estalviar energia elèctrica segons el teu perfil.

Un educador ens guiarà perquè duem a terme el càlcul dels nostres consums energètics en un ordinador equipat amb una calculadora energètica. Es recomana dur una factura d’electricitat.

Preu: Gratuït

Dimarts
26/10/2021
Novetat!!
Celebrem un Nadal sostenible
Logo de l'activitat Celebrem un Nadal sostenible

Dimarts de 17.30 a 19

14 de desembre de 2021

Espai: Sala Taller

Professor/a: Zero Waste, BCN

En aquesta xerrada participativa parlarem de l’augment de l’impacte ambiental que generem a nivell de residus i de malbaratament durant les festes. Veurem com planificar els àpats, com fer regals més sostenibles, diferents maneres d’embolicar amb tela (furoshiki) i altres alternatives. 

Elaborarem decoracions nadalenques amb materials aprofitats que cadascú s’emportarà a casa

Les persones assistents podran tenir un retall de tela gran (forma quadrada) i un objecte per fer proves d’embolicar.

Preu: 5,48 € (IVA inclòs)

Dimarts
14/12/2021
Desmuntant les factures de gas i electricitat
Logo de l'activitat Desmuntant les factures de gas i electricitat

Dimarts de 17.30 a 19

19 d'octubre de 2021

Espai: Sala Taller

ATENCIÓ: Aquest taller està programat en format presencial, però es realitzarà en format en línia en cas que no sigui possible per motius sanitaris.

T’agradaria entendre les teves factures de gas i electricitat? Saps quines opcions tens a l’hora d’escollir companyies d’energia o si tens més potència contractada de la que necessites?

Aquest taller treballa cadascun dels conceptes que apareixen en la factura amb l’objectiu d’entendre què s’està pagant, quines opcions tenim i com podem reduir l’import de les nostres factures simplement optimitzant el contracte de subministrament. Coneixerem què és l’energia i què és la potència. Sabrem què és el mercat regulat i què és el mercat lliure. Ens endinsarem en el món de la distribució i de la comercialització d’energia. Desxifrarem els diferents continguts de les factures: el consum, els impostos, el manteniment i el lloguer.

Porta les teves factures de llum i gas i resoldrem els dubtes més freqüents.

Preu: Gratuït

Dimarts
19/10/2021
  Anterior    1  2    Següent  

Inscripcions

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Important

A causa de la situació sanitària i degut a mesures adoptades per les autoritats sanitàries, la programació de tallers podria veure's afectada: tant en aforament, com en format (alguns tallers podrien passar a format online). També es podrien incorporar tallers nous o altres podrien ser cancel·lats. La inscripció a un taller, implica l'acceptació d'aquests possibles canvis. 

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud