Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Xerrades de ciència)

Novetat!!
Del Parell de Cooper al vòrtex Magnètic
Logo de l'activitat Del Parell de Cooper al vòrtex Magnètic

Dimecres de 19 a 20

12 de juny de 2024

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de  Guillem Via Rodríguez, Físic doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu doctorat es va centrar en l'estudi de les propietats dels materials superconductors. Per a això, va simular amb models matemàtics els corrents elèctrics i camps magnètics que generen. 

Estem acostumats als materials conductors, els cables de coure són arreu. Però ¿coneixes els superconductors? Aquests materials que condueixen l'electricitat pràcticament sense resistència tenen aplicacions des dels trens levitants, a les turbines eòliques, l'acceleració de partícules o la fusió nuclear. En aquesta xerrada us presentaré aquest fenomen fascinant, un dels pocs estats quàntics coherents macroscòpics. Veurem com, quan els electrons s'alien en parells, sorgeixen corrents elèctrics i camps magnètics amb propietats molt curioses. Ens centrarem en els vòrtexs superconductors, anàlegs als dels remolins d'aigua. Un fenomen emergent que gairebé es pot tractar com una partícula.


Preu: Gratuït

Dimecres
12/06/2024
Novetat!!
Exoplanetes, la llar de la vida alienígena?
Logo de l'activitat Exoplanetes, la llar de la vida alienígena?

Dijous de 19 a 20

13 de juny de 2024

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Clàudia Soriano, investigadora del CSIC.

Durant segles els humans ens vam preguntar sobre si hi hauria més planetes més enllà del Sol, orbitant d’altres estrelles. Ara sabem del cert que n’hi ha molts més dels que imaginàvem i que, probablement, gairebé totes les estrelles en tinguin. En les darreres dècades hem anat descobrint milers d’aquests mons, i ara la pregunta és: tenen vida?

En aquesta xerrada coneixerem alguns d’aquests planetes, que poden arribar a sorprendre’ns.


Preu: Gratuït

Dijous
13/06/2024
  123  Següent

Inscripcions

Les inscripcions són personals i intransferibles. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Descomptes i ajudes

L’Ajuntament de Barcelona ofereix descomptes i ajudes per a persones en situació d’atur i amb targeta de discapacitat. Per beneficiar-te d’aquestes reduccions de tarifa, cal fer la inscripció presencialment, aportant la documentació necessària. Per a més informació, posa't en contacte amb el centre.Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud