Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Aula 141)

Novetat!!
Nombres transfinits i axiomes indicibles

Dimecres de 19 a 20

22 de setembre de 2021

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Saül Pascual-Díaz


El formalisme matemàtic contemporani és conseqüència de la revolució conceptual que va suposar intentar definir com s’ha de construir el coneixement matemàtic. El content històric de la xerrada està centrat en els segles XIX i XX, moment en el qual van néixer la teoria de conjunts de Cantor, el programa d’automatització de la matemàtica de Hilbert o els teoremes d’incompletesa de Gödel. Farem un recorregut històric per la metamatemàtica per replicar el camí que va portar als matemàtics i filòsofs de l’època a fer-se la gran pregunta, hi ha una sola forma de construir coneixement matemàtic?

Activitat desenvolupada per Sopa de Partícules

 

Preu: Gratuït

Dimecres
22/09/2021
Novetat!!
Caminem per un envelliment més actiu

Dimecres de 19 a 20

6 d'octubre de 2021

Espai: Sala d'Actes

Dra. Xènia Sist Viaplana, adjunta a la Direcció Infermera Gestió de Coneixement i Recerca Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Grup de Recerca en Cures Infermeres (Hospital de Sant Pau) i Grup de Envelliment, Fragilitat, Dependència i Sarcopènia..

L'envelliment és un procés natural de les persones. El nostre repte és demostrar que hi ha intervencions que afavoreixen tenir un envelliment més actiu. És per això que en la recerca hi ha unes línies d'investigació que busquen identificar quines són les activitats més adients per endarrerir al màxim que les persones es fragilitzin i per tant augmentin la seva dependència i discapacitat. A través d'un estudi d'investigació dut a terme per infermeres, explicarem quins són els exercissis que han demostrat la millorar en la fragilitat de les persones grans.

La Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau- IIB Sant Pau mitjançant la seva unitat de cultura científica (UCC+i Fecyt), promou aquest cicle.

Preu: Gratuït

Dimecres
06/10/2021
Novetat!!
Nanes blanques, estels de neutrons i forats negres. Fins aquí han arribat?
Logo de l'activitat Nanes blanques, estels de neutrons i forats negres. Fins aquí han arribat?

Dimecres de 19 a 20

13 d'octubre de 2021

Espai: Sala d'Actes

A càrrec d’Edgar Molina, del Departament de Física Quàntica i Astrofísica - Facultat de Física Universitat de Barcelona - ICCUB

Al final de la seva vida, les estrelles poden acabar formant tres objectes diferents en funció de la seva massa original: nanes blanques, estels de neutrons o forats negres. Al procés de formació d’aquests objectes se l’anomena típicament mort de les estrelles. Tanmateix, en aquesta xerrada veurem que les nanes blanques, els estels de neutrons i els forats negres són protagonistes d’alguns dels processos mes energètics que es donen a la nostra galàxia. Com deia la pel·lícula, “aquests morts estan molt vius”.

Preu: Gratuït

Dimecres
13/10/2021
Novetat!!
Els flocs de neu hexagonals, un llibre de Johannes Kepler
Logo de l'activitat Els flocs de neu hexagonals, un llibre de Johannes Kepler

Dimecres de 19 a 20

20 d'octubre de 2021

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Pere Closas, soci d’ASTER (Agrupació Astronòmica de Barcelona) .

Les aportacions de Kepler a l'astronomia són ben conegudes.

A la conferència es presentarà un opuscle que ha tingut molta menys difusió "Les estrenes. Sobre la neu hexagonal"

Com diu el títol és un regal, certament a un benefactor però després a tothom, combinant l'aproximació científica a la natura amb la finor dels sentiments.

 

Preu: Gratuït

Dimecres
20/10/2021

Inscripcions

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Important

A causa de la situació sanitària i degut a mesures adoptades per les autoritats sanitàries, la programació de tallers podria veure's afectada: tant en aforament, com en format (alguns tallers podrien passar a format online). També es podrien incorporar tallers nous o altres podrien ser cancel·lats. La inscripció a un taller, implica l'acceptació d'aquests possibles canvis. 

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud