Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Aula 141)

Novetat!!
Dinàmica de la Terra: més que un estàtic planeta blau
Logo de l'activitat Dinàmica de la Terra: més que un estàtic planeta blau

Dimecres de 19 a 20.30

9 de juny de 2021

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Carlos Acosta, Doctor en Història de la Ciència.

La Terra, vista des de l'espai, sembla una petita bola estàtica, però en realitat és un cos dinàmic que canvia constantment sota el principi del "reciclatge", present en totes les seves parts interconnectades i conformant un veritable i saludable "Sistema de la Terra". 

En aquesta xerrada ens aproparem a conèixer els processos que converteixen l'escorça en una closca reciclada, esquerdada i mòbil, i les seves principals conseqüències: la deriva continental, la sismicitat i el vulcanisme, i tot el que podem gaudir d'aquest fabulós planeta que és casa nostra. Potser, al cap i al fi, decidim no anar-nos-en a Mart!

Preu: Gratuït

Dimecres
09/06/2021
Novetat!!
Refrendant fins al món quàntic
Logo de l'activitat Refrendant fins al món quàntic

Dilluns de 19 a 20

26 de juliol de 2021

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Bruno Julià Díaz, del Departament de Física Quàntica i Astrofísica, Facultat de Física (Universitat de Barcelona).

Farem un recorregut sobre la història del fred i de la nostra capacitat per refredar objectes i materials. Aquest serà el fil conductor per arribar fins a temperatures properes al zero absolut. Aquí començarà a jugar un paper fonamental la mecànica quàntica, donant lloc a nous estats de la matèria com ara el condensat de Bosé-Einstein i a propietats desconegudes al món clàssic, com la súper conductivitat i la superfluïdesa.

Activitat desenvolupada per Sopa de Partícules

Som un grup d’entusiastes de la física quàntica, així com dels misteris de l’univers i de tot el que en forma part, que ens reunim de tant en tant amb ganes de xerrar sobre el tema i per intercanviar opinions. En aquestes tertúlies ens preparem temes per exposar i d’aquesta manera generar debat. Així ens ho passem bé i anem aprenent. Si vols assistir a una de les tertúlies, tens les portes obertes. És un gran tema el que ens toca!.

Preu: Gratuït

Dilluns
26/07/2021

Inscripcions

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Important

En cas de força major derivada de la crisi sanitària actual les activitats trimestrals s'adaptaran perquè puguin realitzar-se en línia. El nombre d'hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l'import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud