Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Aula 141)

Novetat!!
Visita a l'exposició "Mart. El mirall vermell" al CCCB
Logo de l'activitat Visita a l'exposició

Dijous de 17 a 19

29 d'abril de 2021

Espai: Al carrer

Visita per lliure a la exposició, amb una petita introducció per part de l'equip del CCCB.

La mostra aborda el nostre vincle amb Mart des de l’antiguitat fins als nostres dies. Ciència, art i literatura interactuen en un gran projecte expositiu, que coincideix en el temps amb l’arribada de tres missions espacials al Planeta Vermell. «Mart. El mirall vermell» indaga sobre la nostra condició i el nostre futur com a espècie i sobre la naturalesa última de l’univers que habitem.

Preu: Gratuït

Dijous
29/04/2021
Novetat!!
Beneficis dels probiòtics sobre la qualitat de vida de les persones

Dimecres de 19 a 20.30

7 d'abril de 2021

Espai: Sala d'Actes

Dra. Eva Román, Infermera i Investigadora CIBERehd, Grup de recerca de Patologia Digestiva de l’Institut de Recerca Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau.

La microbiota és el conjunt de microorganismes que se es troben en el nostre cos: la boca, els pulmons, els budells, les mucoses dels genitals, la pell... Quan parlem de microbiota intestinal ens referim al conjunt de bactèries presents al tub digestiu i que tenen unes funcions importantíssimes en la salut i la malaltia. Els probiòtics poden modular la microbiota intestinal, la permeabilitat intestinal i la resposta immune i per tant, podrien millorar la funció cognitiva i la qualitat de vida en les persones amb malalties hepàtiques.

La Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau- IIB Sant Pau mitjançant la seva unitat de cultura científica (UCC+i Fecyt), promou aquest cicle.


Preu: Gratuït

Dimecres
07/04/2021
Novetat!!
L'enigma de Mart. De Schiaparelli a la Perseverance
Logo de l'activitat L'enigma de Mart. De Schiaparelli a la Perseverance

Dimecres de 19 a 20.30

28 d'abril de 2021

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Jaume Mas, coordinador del Planetari Municipal de Barcelona.

La brillantor vermellosa de Mart en el cel nocturn ha despertat la imaginació de la humanitat des de l'antiguitat.

Però amb l'ús de telescopis cada cop més potents, el que els astrònoms van observar van fer sospitar que Mart era un món habitat.

Aquest 2021 és un any d'arribada de naus no tripulades al planeta vermell, que hauran d'aclarir-nos si alguna vegada el nostre planeta veí va veure proliferar la vida a la seva superfície.

Acompanya'ns en aquest repàs de les idees i coneixements relacionats amb Mart.

Preu: Gratuït

Dimecres
28/04/2021
Novetat!!
Dinàmica de la Terra: més que un estàtic planeta blau
Logo de l'activitat Dinàmica de la Terra: més que un estàtic planeta blau

Dimecres de 19 a 20.30

9 de juny de 2021

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Carlos Acosta, Doctor en Història de la Ciència.

La Terra, vista des de l'espai, sembla una petita bola estàtica, però en realitat és un cos dinàmic que canvia constantment sota el principi del "reciclatge", present en totes les seves parts interconnectades i conformant un veritable i saludable "Sistema de la Terra". 

En aquesta xerrada ens aproparem a conèixer els processos que converteixen l'escorça en una closca reciclada, esquerdada i mòbil, i les seves principals conseqüències: la deriva continental, la sismicitat i el vulcanisme, i tot el que podem gaudir d'aquest fabulós planeta que és casa nostra. Potser, al cap i al fi, decidim no anar-nos-en a Mart!

Preu: Gratuït

Dimecres
09/06/2021

Inscripcions

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Important

En cas de força major derivada de la crisi sanitària actual les activitats trimestrals s'adaptaran perquè puguin realitzar-se en línia. El nombre d'hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l'import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud