Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Xerrades de ciència)

Novetat!!
BioPorts: Coneguem la biodiversitat del massís més meridional de Catalunya
Logo de l'activitat BioPorts: Coneguem la biodiversitat del massís més meridional de Catalunya

Dimecres de 19 a 20

24 d'abril de 2024

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Gerard Gaya,  biòleg ambiental i divulgador científic. Tècnic de comunicació i ciència ciutadana al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)

¿Què és la biodiversitat? ¿Per què és important conservar-la? ¿Ens trobem davant d'una extinció massiva d'espècies? Aprofundirem sobre un dels conceptes més importants de la biologia en l'actualitat mentre ens endinsem en el massís del Port, un paratge natural únic ubicat al cor de les Terres de l'Ebre. Aquestes muntanyes, situades a la frontera entre Catalunya, País Valencià i Aragó, amaguen una impressionant flora i fauna que resulta desconeguda per a gran part de la resta del país.


Preu: Gratuït

Dimecres
24/04/2024
Novetat!!
Les roques lunars i els secrets que amaguen
Logo de l'activitat Les roques lunars i els secrets que amaguen

Dijous de 19 a 20

25 d'abril de 2024

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Marina Martínez, Doctora en Ciències Planetàries per la Universitat de Nou Mèxic (EE. UU.), llicenciada en Geologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Astrofísica, Física de Partícules i Cosmologia per la Universitat de Barcelona.

Les missions Apolo van portar a la Terra, als anys 70 del segle passat, un total de 382 kg de roques lunars per a la seva anàlisi. Aquestes mostres van ensenyar-nos que la Lluna té un sorprenent passat que va assentar noves hipòtesis sobre el seu origen i evolució. L’any 2025 les missions Artemis de la NASA, tornaran a la Humanitat a la Lluna, i una nova fornada de mostres de roques arribaran a la Terra. La Marina serà l’encarregada de la seva anàlisi, i ens explicarà de primera mà quins secrets amaguen en el seu interior.

Preu: Gratuït

Dijous
25/04/2024
Novetat!!
Per què és important dormir?

Dimecres de 18 a 19

8 de maig de 2024

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de Dra. Sandra Giménez Badia, Neurofisiòloga Clínica especialista en Medicina del Son a l’Hospital Santa Creu i Sant Pau i recercadora a l’IR Sant Pau.


La xerrada tracta sobre el son i la salut cerebral, des de la importància de dormir bé per estar física, mental i cognitivament bé, tant en els adolescents com en els adults. Què hem de fer o no fer per dormir bé i quines patologies estan relacionades amb la son.


Preu: Gratuït

Dimecres
08/05/2024
Novetat!!
Astronomia des de la Garrotxa
Logo de l'activitat Astronomia des de la Garrotxa

Dijous de 19 a 20

9 de maig de 2024

Espai: Sala d'Actes

A càrrec de David Ràfols, d’AstroGarrotxa

En el cor de la comarca de la Garrotxa, a tocar de la Vall d’en Bas, té la seva seu AstroGarrotxa, una Entitat sense ànim de lucre que divulga l’astronomia des d’un cel privilegiat. En David Ràfols ens parlarà sobre l’Observatori de Batet de la Serra, que amaga en el seu interior un potent instrument astronòmic per acostar-nos als objectes més dèbils del firmament. Us oferim l’oportunitat de descobrir un indret màgic des d’on aprendre encara més sobre el cel estrellat


Preu: Gratuït

Dijous
09/05/2024
  Anterior123Següent

Inscripcions

Les inscripcions són personals i intransferibles. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Descomptes i ajudes

L’Ajuntament de Barcelona ofereix descomptes i ajudes per a persones en situació d’atur i amb targeta de discapacitat. Per beneficiar-te d’aquestes reduccions de tarifa, cal fer la inscripció presencialment, aportant la documentació necessària. Per a més informació, posa't en contacte amb el centre.Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud