Logo del centre cívic

Tallers Culturals (Creació i Tecnologia)

Novetat!!
Projectes musicals amb Micro:bit

Dissabte de 10 a 14h

24 d'abril de 2021

Espai: Raconet

Professor/a: Villalobos, Juan Carlos

La micro:bit és una petita placa programable, de baix cost, amb detecció de moviment, bruixola i bluetooth creada per a l’ensenyament. És molt senzill programar-la per a realitzar tot tipus de projectes, podent connectar tot tipus de sensors.

Preu: Gratuït

Dissabte
24/04/2021
Novetat!!
NAYAD: Hackejant la qualitat de l’aïgua residencial

Dissabte de 10 a 14

22 de maig de 2021

Espai: Raconet

A càrrec de Hacking Ecology, equip expert en ecologia i tecnologia Open Source.

Nayad és un maquinari lliure i obert per a l’anàlisi de l'aigua. La proposta és promoure més participació ciutadana en el procés d'accés a dades ambientals i així generar coneixement.

En aquest taller descobrirem a què ens referim quan parlem de qualitat de l'aigua i

utilitzarem conceptes de computació física per a desenvolupar prototips amb sensors de qualitat d'aigua i visualitzar les dades en una plataforma en línia.

Les activitats pràctiques afavoreixen el debat sobre la importància de tecnologies lliures per a l'accés a eines ambientals i a la seva utilització per a abordar problemes reals com el nivell de qualitat de l'aigua de consum residencial.

A més, l'activitat és una oportunitat reflexionar sobre la importància de les polítiques públiques en el subministrament d'aigua potable i la protecció dels ecosistemes presents en els centres urbans.

Preu: Gratuït

Dissabte
22/05/2021
Impressió 3D per a la creació artística
Logo de l'activitat Impressió 3D per a la creació artística

Dissabte de 10 a 14

29 de maig de 2021

Espai: Raconet

A càrrec de Tangencial, empresa social centrada en la tecnologia de fabricació digital i cultura Maker.

En aquest taller coneixerem el concepte Do ItYourself, aprenent que és una impressora 3D, com funciona, i per a què la podem fer servir.

El taller es centrarà en aspectes avançats de la impressió 3D per FFM (filament de plàstic calent) i aprendrem trucs i possibilitats al voltant d’aquesta tecnologia, orientats a creacions artístiques.

Preu: Gratuït

Dissabte
29/05/2021

Inscripcions

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Important

En cas de força major derivada de la crisi sanitària actual les activitats trimestrals s'adaptaran perquè puguin realitzar-se en línia. El nombre d'hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l'import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud