Logo del centre cívic

Tallers Culturals (Creació i Tecnologia)

Novetat!!
Crea "gadgets" sostenibles amb Micro:bit
Logo de l'activitat Crea

Dissabte de 10 a 14

23 d'octubre de 2021

Espai: Raconet

A càrrec de Roger Olivella, Enginyer de Telecomunicacions i formador de professorat.

T'agradaria poder crear gairebé qualsevol cosa? En aquest taller introductori de Micro:bit aprendràs com crear petits invents "Maker" per a crear un impacte positiu alineat amb el Desenvolupament Sostenible. Aprèn fàcilment les bases de l'electrònica, la programació i els projectes Maker amb aquesta placa que està revolucionant l'aprenentatge creatiu, fent accessibles aquests coneixements i aplicacions a totes les edats i sense necessitat de coneixements previs.

Preu: Gratuït

Dissabte
23/10/2021
Novetat!!
NAYAD: Hackejant la qualitat de l'aigua residencial

Dissabte de 10 a 14

27 de novembre de 2021

Espai: Raconet

A càrrec de Hacking Ecology, equip expert en ecologia i tecnologia Open Source.

Nayad és un maquinari lliure i obert per a l’anàlisi de l'aigua. La proposta és promoure més participació ciutadana en el procés d'accés a dades ambientals i així generar coneixement.

En aquest taller descobrirem a què ens referim quan parlem de qualitat de l'aigua i

utilitzarem conceptes de computació física per a desenvolupar prototips amb sensors de qualitat d'aigua i visualitzar les dades en una plataforma en línia.

Les activitats pràctiques afavoreixen el debat sobre la importància de tecnologies lliures per a l'accés a eines ambientals i a la seva utilització per a abordar problemes reals com el nivell de qualitat de l'aigua de consum residencial.

A més, l'activitat és una oportunitat reflexionar sobre la importància de les polítiques públiques en el subministrament d'aigua potable i la protecció dels ecosistemes presents en els centres urbans.

Preu: Gratuït

Dissabte
27/11/2021
Impressió 3D per a la creació artística
Logo de l'activitat Impressió 3D per a la creació artística

Dissabte de 10 a 14

18 de desembre de 2021

Espai: Raconet

En aquest taller coneixerem el concepte Do It Yourself, aprenent què és una impressora 3D, com funciona, i per a què la podem fer servir.

El taller es centrarà en aspectes avançats de la impressió 3D per FFM (filament de plàstic calent) i aprendrem trucs i possibilitats al voltant d’aquesta tecnologia, orientats a creacions artístiques.

Preu: Gratuït

Dissabte
18/12/2021

Inscripcions

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Important

A causa de la situació sanitària i degut a mesures adoptades per les autoritats sanitàries, la programació de tallers podria veure's afectada: tant en aforament, com en format (alguns tallers podrien passar a format online). També es podrien incorporar tallers nous o altres podrien ser cancel·lats. La inscripció a un taller, implica l'acceptació d'aquests possibles canvis. 

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud