Tallers Culturals (Ciència, tecnologia i urbanisme)

Novetat!!

Històries de Ciència a Barcelona

Dissabte de 10.30 a 13.30

27 d'Octubre de 2018

Espai: Al carrer

En aquest itinerari descobrirem com ciència, tecnologia i medicina han intervingut en la vida de milers de barcelonins. Mitjançant històries curioses, quotidianes, però també extraordinàries, sabrem què és la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, qui va ser Narcís Monturiol o què era el “Museu de les Bèsties”. Aquest itinerari recorre el centre de Barcelona per descobrir els racons de ciència amagats al nostre dia a dia. Barcelona també és ciència!

Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Veure sessions
Podreu realitzar les inscripcions on-line a partir del 17/09/2018
Novetat!!

La Ciutadella: Un parc per a la ciència

Dissabte de 10.30 a 13.30

24 de Novembre de 2018

Espai: Al carrer

L’any 1872, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar un pla per transformar l’espai que ocupava la Fortalesa de la Ciutadella en un parc públic. El mestre d’obres Josep Fontserè i Mestres va ser l’encarregat de dibuixar un gran espai “natural” que oferís a la ciutadania un espai de lleure, esbarjo i descans però també un lloc per aprendre les qüestions necessàries per a la vida moderna, tan canviant en aquella època. Així, des de ben al principi, el Parc de la Ciutadella va ser concebut com un parc per educar, o adoctrinar, la població en conceptes científics i tècnics, per tal de preparar-los pel nou món d’electricitat i ferrocarrils.

Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Veure sessions
Podreu realitzar les inscripcions on-line a partir del 17/09/2018
Novetat!!

Les matemàtiques en el món real i en alguns d'imaginaris

Dilluns de 19.45 a 21.15

Del 1 d'Octubre de 2018 al 3 de Desembre de 2018

Espai: Sala Taller

Es pretén fer veure les matemàtiques que ens envolten en moltes situacions quotidianes que sovint passen desapercebudes. Es combinaran activitats pràctiques, (petits càlculs, comprovacions, experiments) amb l’exposició per part del professor. Es tractarà d’evitar que els càlculs i les fórmules es converteixin en una barrera i en canvi s’emfatitzarà més en els raonaments i la comprensió. Els continguts matemàtics que intervindran no superaran en cap cas els d’un batxillerat. El curs és de divulgació, adreçat a un públic no especialista en matemàtiques però que té curiositat per entendre coses del nostre entorn. Programa: Nombres - Nombres sorprenents: primers, amics i bessons. Irracionals i imaginaris. - Veritats i mentides de l’estadística. Per què no s’ha de culpar sempre la regla d’Hondt. - Jocs d’atzar, concursos de la tele i aniversaris coincidents. Històries de probabilitat. Formes - Geometries en 2, 3 i més dimensions. - Triangles, senzills i complexos. - Com calcular distàncies: la mida de la Terra, la distància al Sol i a les estrelles. Cultura: - Matemàtiques al cine. - Matemàtiques a la literatura. - Matemàtiques a l’art i la música. - Qüestions curioses i més o menys rellevants: els ponts de Königsberg i els mapes de 4 colors; quants cops es pot plegar un full de paper; la cinta de Möbius; quants vigilants necessita un museu.

Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Veure sessions
Podreu realitzar les inscripcions on-line a partir del 17/09/2018
Novetat!!

Per què som com som: taller de genètica

Dilluns de 18 a 19.30

Del 1 d'Octubre de 2018 al 19 de Novembre de 2018

Espai: Sala Taller

Molts cops ens preguntem d’on provenen els trets que ens identifiquen, tant els físics com els psicològics. Aquesta pregunta la va començar a respondre Gregor Mendel, un monjo del S. XIX. Les seves investigacions, durant un temps oblidades, van ser la base per determinar com s’hereten les característiques de pares a fills. En aquest curs, ens introduirem en l’estudi de de l’herència, des de les idees prèvies a Mendel, passant per les lleis que va descobrir, i acabarem en com es van establir les bases del que va ser una de les grans revolucions científiques del segle XX: la Genètica. Programa: 1. Presentació i introducció. 2. El pare de la genètica: Gregor Mendel 3. Herència d’un sol gen. 4. Trets hereditaris en humans (i altres animals). 5. Herència del sexe i herència lligada al sexe. 6. Malalties hereditàries. 7. On Mendel es va equivocar. 8. Herència i evolució. 9. La genètica després de Mendel. Requisits: No es requereix cap requisit previ.

Preu: 42,11 € (IVA inclòs)

Veure sessions
Podreu realitzar les inscripcions on-line a partir del 17/09/2018

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.


Xarxa de Centres Cívics

Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat