Logo del centre cívic

Tallers Culturals (Ciència, tecnologia i urbanisme)

Novetat!!
Planetaris! Història del planetari Municipal de Barcelona
Logo de l'activitat Planetaris! Història del planetari Municipal de Barcelona

Dimarts i Dijous de 18.30 a 20

Del 11 de maig de 2021 al 13 de maig de 2021

Espai: Raconet

Un planetari és un lloc dedicat a la presentació d'espectacles astronòmics i en el qual és possible observar recreacions del cel nocturn des de diversos llocs de la Terra i en diferents moments de l'any. Al Guinardó (Escola del Mar) tenim el Planetari Municipal de Barcelona, el qual és un dels més antics d’Espanya. En aquest taller veurem una mica la història dels planetaris i visitarem aquest equipament municipal.

Programa

Primera sessió: Xerrada sobre la història dels planetaris, que ens ajudarà a entendre l'origen del Planetari Municipal de Barcelona i la seva funció actual.

Segona sessió: Visita a les instal·lacions del Planetari Municipal, coneixent de primera mà les eines que s'utilitzen per a la seva funció divulgativa per als visitants i especialment per a la ciutat de Barcelona.

A continuació es realitzarà una sessió de planetari, per aprendre a orientar-nos de nit, descobrir alguna de les llegendes de les principals constel·lacions del cel i finalitzarem amb una xerrada en forma de debat on tothom podrà participar-hi. En ella descobrirem quins són els events astronòmics que ens esperen per a les posteriors setmanes

Requisits

No cal cap coneixement previ.

Preu: Gratuït

Dimarts
11/05/2021
Dijous
13/05/2021

Inscripcions

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Important

En cas de força major derivada de la crisi sanitària actual les activitats trimestrals s'adaptaran perquè puguin realitzar-se en línia. El nombre d'hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l'import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud