Logo del centre cívic

Tallers Culturals (Medi ambient i ecologia urbana)

Desmuntant les factures de gas i electricitat
Logo de l'activitat Desmuntant les factures de gas i electricitat

Dimarts de 17.30 a 19

19 d'octubre de 2021

Espai: Sala Taller

ATENCIÓ: Aquest taller està programat en format presencial, però es realitzarà en format en línia en cas que no sigui possible per motius sanitaris.

T’agradaria entendre les teves factures de gas i electricitat? Saps quines opcions tens a l’hora d’escollir companyies d’energia o si tens més potència contractada de la que necessites?

Aquest taller treballa cadascun dels conceptes que apareixen en la factura amb l’objectiu d’entendre què s’està pagant, quines opcions tenim i com podem reduir l’import de les nostres factures simplement optimitzant el contracte de subministrament. Coneixerem què és l’energia i què és la potència. Sabrem què és el mercat regulat i què és el mercat lliure. Ens endinsarem en el món de la distribució i de la comercialització d’energia. Desxifrarem els diferents continguts de les factures: el consum, els impostos, el manteniment i el lloguer.

Porta les teves factures de llum i gas i resoldrem els dubtes més freqüents.

Preu: Gratuït

Dimarts
19/10/2021
Novetat!!
Moda ètica i upcycling
Logo de l'activitat Moda ètica i upcycling

Dimarts de 17.30 a 19

16 de novembre de 2021

Espai: Sala Taller

Professor/a: Zero Waste, BCN

En aquesta sessió parlarem de la indústria de la moda i el seu impacte ambiental i humà, i veurem alternatives de consum més sostenibles i ètiques.

Qüestionarem els principis de l’anomenada “fast fashion” i veurem mesures que podem prendre a casa per reduir l’impacte ambiental associat a la roba.

Transformarem samarretes velles en un cordó llarg de drapet (trapillo) per a poder fer macramé, bijuteria i moltes altres coses. 

Caldrà portar samarretes velles de casa (de punt de cotó o barreja) i unes tisores. 

Preu: 5,48 € (IVA inclòs)

Dimarts
16/11/2021
Novetat!!
Nova vida pels texans vells
Logo de l'activitat Nova vida pels texans vells

Dimarts de 17.30 a 19

30 de novembre de 2021

Espai: Sala Taller

Professor/a: Zero Waste, BCN

Sabies que la fabricació dels texans té un impacte ambiental molt alt? Descobreix com aprofitar aquest tipus de tela, versàtil i resistent, i agafa idees per a fer tot tipus d'objectes i complements: bosses, fundes, decoracions, bijuteria i molt més!

 

Caldrà portar texans vells o trencats, tisores i fil i agulla.

Preu: 5,48 € (IVA inclòs)

Dimarts
30/11/2021
Renovables a la llar
Logo de l'activitat Renovables a la llar

Dimarts de 17.30 a 19

9 de novembre de 2021

Espai: Sala Taller

ATENCIÓ: Aquest taller està programat en format presencial, però es realitzarà en format en línia en cas que no sigui possible per motius sanitaris.

Quines instal·lacions d’energia renovable pots tenir a casa? És legal posar-se plaques fotovoltaiques? Et posaran una multa si ho fas?

Hi ha intencions que compten més que gestos. La voluntat del govern central de cobrar l’anomenat peatge de suport per cada kWh autoconsumit ha servit com a argument per frenar el sector de les renovables a l’Estat espanyol. A dia d’avui però, la normativa no està en vigor i es pot legalitzar una instal·lació d’autoconsum segons el RD 1699/2011 que regula la connexió a la xarxa d’instal·lacions de producció d’energia elèctrica de baixa potència.

En aquest taller resseguirem quines energies renovables podem integrar a la nostra llar, els procediments per legalitzar instal·lacions d’autoproducció elèctrica i coneixerem quins aspectes hem de valorar a l’hora de fer una instal·lació.

Requisits

No cal cap coneixement previ

Preu: Gratuït

Dimarts
09/11/2021

Inscripcions

Tots els tallers són per a majors de 18 anys, si no s'especifica el contrari. Les inscripcions per a tallers infantils i per a joves hauran d'anar a nom del pare/mare o tutor/a.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Important

A causa de la situació sanitària i degut a mesures adoptades per les autoritats sanitàries, la programació de tallers podria veure's afectada: tant en aforament, com en format (alguns tallers podrien passar a format online). També es podrien incorporar tallers nous o altres podrien ser cancel·lats. La inscripció a un taller, implica l'acceptació d'aquests possibles canvis. 

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat

Logo Miram Cloud