Novetat!!

Les matemàtiques en el món real i en alguns d'imaginaris

Dilluns de 19.45 a 21.15

Del 1 d'Octubre de 2018 al 3 de Desembre de 2018

Espai: Sala Taller

Es pretén fer veure les matemàtiques que ens envolten en moltes situacions quotidianes que sovint passen desapercebudes. Es combinaran activitats pràctiques, (petits càlculs, comprovacions, experiments) amb l’exposició per part del professor. Es tractarà d’evitar que els càlculs i les fórmules es converteixin en una barrera i en canvi s’emfatitzarà més en els raonaments i la comprensió. Els continguts matemàtics que intervindran no superaran en cap cas els d’un batxillerat. El curs és de divulgació, adreçat a un públic no especialista en matemàtiques però que té curiositat per entendre coses del nostre entorn. Programa: Nombres - Nombres sorprenents: primers, amics i bessons. Irracionals i imaginaris. - Veritats i mentides de l’estadística. Per què no s’ha de culpar sempre la regla d’Hondt. - Jocs d’atzar, concursos de la tele i aniversaris coincidents. Històries de probabilitat. Formes - Geometries en 2, 3 i més dimensions. - Triangles, senzills i complexos. - Com calcular distàncies: la mida de la Terra, la distància al Sol i a les estrelles. Cultura: - Matemàtiques al cine. - Matemàtiques a la literatura. - Matemàtiques a l’art i la música. - Qüestions curioses i més o menys rellevants: els ponts de Königsberg i els mapes de 4 colors; quants cops es pot plegar un full de paper; la cinta de Möbius; quants vigilants necessita un museu.

Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Veure sessions

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Baixes

Una setmana abans de l'inici del taller ja no s'acceptaran baixes en cap cas.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.


Xarxa de Centres Cívics

Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS | Av. Diagonal, 392 (1r- 1a) - 08037 Barcelona
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC GUINARDÓ

Ronda Guinardó, 113
08041 Barcelona
93 450 39 87
informacio@ccguinardo.cat